از زمانی که چسبها وارد حوزه ساختمانسازی شدند، تحول بزرگی را به وجود آوردند. امروزه در اکثر پروژههای ساختمانی، از انواع چسب ساختمانی برای کاربردهای مختلف استفاده میشود، از جمله چسباندن مصالح به یکدیگر، ترمیم مصالح، افزایش مقاومت سازه و غیره.
از زمانی که چسبها وارد حوزه ساختمانسازی شدند، تحول بزرگی را به وجود آوردند. امروزه در اکثر پروژههای ، از انواع چسب ساختمانی برای کاربردهای مختلف استفاده میشود، از جمله چسباندن مصالح به یکدیگر، ترمیم مصالح، افزایش مقاومت سازه و غیره.
با ما همراه باشید تا شما را با انواع چسبهای ساختمانی و کاربرد آنها آشنا کنیم تا انتخاب چسب ساختمانی متناسب با پروژهای که مد نظر دارید، ساده شود.
برخی از این چسبها به طور طبیعی و بعضی دیگر به طور مصنوعی ساخته میشوند. این چسبها بسته به این که چه ساختار شیمیایی و چه مزایا و تواناییهایی دارند، از آن در بخشهای مختلف یک پروژه ساختمانی استفاده میکنند.
چسب پلیمری
از مزایای این چسب میتوان به قدرت تحمل بار ساختمان، انعطافپذیری بالا و قدرت چسبندگی قابلتوجه آن اشاره کرد. همچنین این چسب در دمای بالا خاصیت روان شدگی دارد.
از این چسب میتوان برای کف سازی با متریالهای هم چون چوب، اجرا سقف کاذب، نصب کاشی و سرامیک به دیوار استفاده نمود.
چسب اکریلیک
قابلیت بالای این چسب موجب شده است از آن در بسیاری از پروژهای ساخت و ساز به کار ببرند.
این چسب در دمایهای بالا روان میشود و قدرت چسبندگی بالایی دارد. میتوان از آن برای چسباندن انواع مختلف مصالح به کار برد و این نشان از انعطافپذیری بالای چسب اکریلیک دارد.
چسب ساختمانی رزین
چسب رزین به صورت اسپری، پودری، مایع و اموسیلون تولید میشود. قدرت چسبندگی این چسب واقعا چشمگیر است و در برابر ریز نشتی باکتری مقاومت بالایی دارد.
از این چسب برای اتصال مصالح مختلف همچون شیشه، سرامیک، فلز به کار میبرند. البته لازم به ذکر این که چسب رزین به مرور در برابر رطوبت مقاومت خود را از دست میدهد.
چسب حرارتی HMA
این چسب در حالت عادی جامد است، اما در معرض دمای مشخصی شروع به ذوب شدن میکند که میتوان به راحتی از آن استفاده کرد و وقتی خشک میشود به خوبی سفت میشود.
تاریخ مصرف بالای این چسب موجب محبوب شدن آن شده است. میتوان از چسب حرارتی برای پر کردن حفرههای خالی مصالح یا قسمتهای مختلف یک ساختمان به کار برد.
چسب اپوکسی
مقاومت این چسب در محیطهای شیمیایی بالا است و میتواند فشار بار بالایی را تحمل کند. قدرت چسبندگی این چسب نیز به طور فوقالعادهای بالا است.
می توان از چسب اپوکسی برای چسباندن ورقههای فولاد به بتن، چسباندن ورقههای کامپوزیتی به سرامیک، کاشی، بتن، سنگ و غیره و حتی اتصال میلگرد و پیچ به بتن به کار برد. از دیگر کاربردهای آن میتوان به پر کردن حفرهها و شیارهای سطح مصالح ساختمان و ترمیم آنها اشاره کرد.
چسب فشاری
این چسب خاصیت خود را حتی در محیطهای مرطوب نیز حفظ میکند. بهتر است هنگام استفاده از این چسب، اعمال دمای مشخص و نیروی معین را در نظر بگیرید، چرا که در غیر این صورت در بافت آن حبابهای ایجاد میشود.
از این چسب برای نصب کاشی و سرامیک یا تعمیر و ترمیم مصالح و بخشهای مختلف ساختمان به کار میبرند.
چسب خمیری
مقاومت چسب خمیری در برابر رطوبت و فشار بار ساختمان بسیار بالا است و استفاده ساده و راحتی دارد. از این چسب میتوان برای نصب کاشی و سرامیک حتی در سرویسهای بهداشتی و حمام که محیط مرطوب دارد، استفاده نمود.
چسب غیر هوازی
از این چسبها که در نبود هوا عمل میکنند، میتوان برای چسباندن شیشه، چوب و پلاستیک به کار برد.